Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
szczypiorek usiekany 6 łyżek
cebula 3 szt
bulion warzywny 100 ml
papryka 3 łyżki szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka nadziewane

Z udek wyjąć kości, oprószyć w środku i z wierzchu solą i pieprzem. Ostawić do lodówki na 1 godz. Paprykę pokroić na kawałki. Kawałkami papryki i szczypioru nadziać każde udko, zaszyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Między udkami ułożyć kawałki pokrojonej papryki, cebuli, podlać bulionem i zapiekać pod przykryciem 30-45 min w temp. ok. 200 st. Wyjąć z piekarnika i posypać oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 08.03.2012 17:26
pycha
piotereq 29.11.2011 17:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak