Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
serek ziołowy śmietankowy 20 g
parmezan starty 4 łyzki
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki
bulion drobiowy 250 ml
pieprz
sól
mąka 1 łyżeczka
orzechy włoskie 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka

Czosnek rozgnieść i utrzeć z serkiem i parmezanem, dodać orzechy. Mięso pokroic na kotlety, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować nadzieniem z serka, posypać natką pietruszki i zwinąć mięso w roladki, można owinąć nicią. Na rozgrzanym oleju obsmażyć roladki ze wszystkich stron, zdjąć z ognia, przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Wlać na patelnię bulion, doprawić do smaku, dodać 1 łyżeczkę mąki, rozmieszać. Przed podaniem roladki polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 19.02.2013 19:16
Pyszne mięsko
Wafelek2601 07.09.2012 09:05
Pycha
Ela15 13.12.2011 14:53
mniam
Tika4444 07.07.2011 14:23
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak