kotlety mielone

kotlety mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    0,5 kg
  • przyprawa do mielonego prymat

    1 łyżeczka
  • sól ziołowa

    3 szczypty
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • jajo

    1
  • bułka tarta pikantna

    1 szklanka
  • ser żółty

    15 dkg
  • koperek

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy posiekaną w drobną kostke cebule, przyprawy oraz jajko zagniatamy do uzyskania jednolitej masy ( gdy mięso jest za rzadkie mozna dosypać bułki tartej) formujemy małe kotleciki.
Na rozgrzanej patelni nalewamy odrobine oleju najlepiej ryżowego, i smazymy z dwóch stron na złoty kolor, na koniec układamy na każdym z kotletów plasterek sera , a po jego rozpuszczeniu posypujemy koperkiem
smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat