Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z indyka i warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 g
cukinia 1 szt
bakłażan 1 szt
cebula 3 szt
papryczka chili 1 szt
oliwa 5 łyżek
rozmaryn 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z indyka i warzyw

Przygotować zalewę z posiekanej papryczki chilli, oliwi i rozmarynu. Wymieszać, przykryć i pozostawić na dobę. Mięso kroimy w dość dużą kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Cukinię i bakłażan kroimy wzdłuż, a następnie w plasterki grubości ok. 1,5 cm. Cebulę kroimy w plasterki. Poszczególne składniki nadziewamy na patyczki i smarujemy oliwą. Pieczemy na ruszcie do momentu, aż mięso będzie miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 22.12.2013 08:44
Smakowite te szaszłyki
jeta72 15.04.2013 08:22
bardzo smaczne!!!
Ada-Gaba 11.12.2012 07:32
wyśmienite
kate.500 17.05.2012 19:26
super smaczne
Dorota59 05.07.2011 08:46
palce lizać-mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak