Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z jabłkami i majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 45dag
jabłka 30dag
sok z cytryny łyzka
cebule 3
masło 2łyżki
wywar z jarzyn 1\\2szkl
śmietana 1szkl
majeranek 2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z jabłkami i majerankiem

Jabłka umyć i pokroić na ćwiartki,wyjać gniazda nasienne,pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny.Bób ugotować i osączyć.Cebule obrać,pokroić na cząstki i poddusić na maśle .Jabłka i bób dodać do cebuli ,krótko razem poddusić.Wywar z jarzyn ,śmietanę,majeranek dodać do potrawy ,gotować 5min na małym ogniu .Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak