Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w czekoladowej skorupce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w czekoladowej skorupce

Truskawki myjemy, układamy \'pionowo\' na talerzyku i polewamy czekoladą. Czekolada - może to być stopiona kostka czekolady - gorzka, mleczna, może to być krem w stylu nutella albo polewa do ciast czekoladowa:) - jednym słowem co mamy pod ręką. Polewamy truskawki od czubków (jak czekolada jest gęsta, twarda - to należy ją podgrzać, aby miała ciekła konsystencję). Staramy się aby jak najmniej czekolady znalazło się na talerzyku a jak najwięcej na truskawkach:D I wkładamy truskawki do lodówki. Po jakiś 15-20 minutach wyciągamy i zjadamy:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak