Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsna rolada w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
mięso mielone 400 g
jajko 2 szt
cebula 4 szt
marchewka 2 szt
olej 1 szkl
bułki czerstwe 2 szt
mąka 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: mięsna rolada w kapuście

Kapustę gotuj 10minut we wrzątku.Ostudź,zdejmij liście i układaj je jeden obok drugiego,by lekko zachodziły na siebie i tworzyły prostokąt.Bułki namocz,odciśnij.Dwie cebulę pokrój w kostkę,zeszklij na oleju.Mięso wyrób z bułkami,zeszkloną cebulą,jajkami i kminkiem.Przypraw do smaku.ułóż na kapuście,zwiń.Roladę włóż do formy.Resztę cebuli i marchewki obierz,pokrój w kostkę,posyp roladę.polej bulionem.Piecz ok.godziny w temp.180stopni.sos zagęść mąką,przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 10.08.2011 16:40
ciekawe
halina17 16.05.2011 10:39
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak