Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone kopytka z bazylią i natką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 70 dag
natka pietruszki 1 pęczek
mąka 25 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku
bazylia 10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: zielone kopytka z bazylią i natką

Ziemniaki obierz,umyj,ugotuj w osolonej wodzie.Odcedź,ostudź,zmiel.Bazylię i natkę umyj,osusz,zmiksuj.Dodaj do ziemniaków,wsyp mąkę,dodaj jajko i żółtka,oprósz szczyptą soli.Zagnieć ciasto.Na posypanym mąką blacie uformuj z ciasta cienkie wałki.Pokrój na małe kawałki,każdy lekko spłaszcz.Kluski wrzucaj do osolonego wrzątku.Gotuj,aż wypłyną.Wyjmij łyżką cedzakową.Podawaj np.z sosem pomidorowym,posypane serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 16.05.2011 10:05
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak