Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z serem i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1.5 szkl
jajko 2 szt
cukier 1 łyżeczka
mąka 1.5 szkl
woda 0.5 szkl
sól do smaku
olej do smażenia 1 szkl
szpinak mrożony 45 dag
ser biały 25 dag
boczek wędzony 10 dag
szczypiorek 0.5 pęczka
pieprz do smaku
czosnek ząbki 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z serem i boczkiem

Ciasto:mleko,wodę,1jajko,cukier,szczyptę soli miksuj,wsypując tyle mąki,by wyszło gładkie ciasto.Usmaż naleśniki na oleju.Nadzienie:szpinak rozmroź,podgrzewając na patelni.Dodaj drobno pokrojony boczek,podsmaż.Dodaj posiekany czosnek,przypraw,wymieszaj.Ostudź.Jajka na twardo i szczypiorek posiekaj.Dodaj ser i surowe jajko,połącz.Dodaj szpinak,wymieszaj,przypraw.Nadzienie:rozsmaruj na naleśnikach,zwiń w rulonik.Usmaż na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 18.02.2012 21:19
ciekawy
suzana 16.05.2011 10:05
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak