Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja faszerowane sardynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
majonez 1 łyżka
musztarda dijon 0.5 łyżeczki
sok z cytryny 0.5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 1 (tarty)
sardynki 1 (w puszce)

Przepis i sposób przygotowania na: jaja faszerowane sardynkami

Ugotować jaja na twardo.Przekroić wzdłuż w skorupkach.Wyjąć żółtka i posiekać je razem z sardynkami i oliwą.dodać majonez,sok z cytryny i musztardę.Połówki jajek faszerować masą,dekorować według uznania,np.kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak