Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kefirowa galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 2 szklanki
maliny świeże 250 g
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kefirowa galaretka

Maliny umyć, osuszyć. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej przegotowanej wody. Do rondelka wlać 0,5 szkl. wrzącej wody, dodać napęczniałą żelatynę, rozpuścić, ostudzić i wlać do kefiru, dodać cukier puder, cukier waniliowy i całość wymieszać. Kompotierki opłukać zimną wodą, rozłożyć równe porcje owoców do każdej i zalać kefirem, każdą zawartość delikatnie wymieszać łyżką i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem wyjąć galaretkę z kompotierki układając górą do dołu i przybrać owocami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 30.08.2013 08:16
fajna galaretka :-)
szyba 16.05.2011 09:08
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak