Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wino rodzynkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 2,5 kg
cukier 1,5 kg
woda 10 l
Kwas cytrynowy Prymat 15 g
matka drożdżowa
pożywka

Przepis i sposób przygotowania na: wino rodzynkowe

rodzynki należy wypłukać w zimnej wodzie troszkę rozdrobnić. Zalac 6 l ciepłej wody zagotowanej wcześniej z 1 kg cukru dobrze wymieszać podgrzać do 25 C., dodać matke drożdzowa najlepiej tokaj i pożywkę wlac do gąsiora. Po kilku dniach dodać 4 l wody rozpuszczonej z resztą cukru i kwasu. Gdy skończy sie fermentacja rozlać do butelek aby sie sklarowało

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.01.2014 21:31
bardzo fajne :)
adelajda 23.10.2013 17:03
mój teść kiedyś robił
JaPaqc 01.07.2013 20:56
interesujący przepis
pierniczkowo 06.08.2012 11:10
rodzynkowego wina jeszcze nie miałam okazji spróbować, ciekawe jak smakuje:)
aacaac 02.02.2012 07:51
fajne
olivka 01.09.2011 07:22
ciekawe jak smakuje
halinka1011 16.05.2011 08:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak