Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z porzeczek.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki 30 dag
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag
śmietana 30% 1/2 szklanki
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z porzeczek.

Oczyszczone i umyte owoce przetrzec przez sito lub zmiksowac.Zagotowac 2 szklanki wody z dodatkiem cukru i uprzednio namoczonej żelatyny.Ostudzic,wymieszac z przetartymi owocami,przełożyc do kompotierek,wstawic do lodówki.Podawac z ubitą śmietaną i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.11.2011 11:34
fajny pomysł
ziutula
ziutula 11.10.2011 18:05
pyszności ...
irenka 09.09.2011 12:02
pyszny deser
Robert10 04.09.2011 20:39
lubię porzeczki
Dorota59 10.07.2011 13:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak