Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babcina zupa z młodej kapustki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
pietruszka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa do potraw
cząber
natka pietruszki
Konserwa turystyczna
koperek
kapusta młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Babcina zupa z młodej kapustki

Warzywa umyć. Kapustę drobno poszatkować, marchew i pietruszkę pokroić. Wszystko zalać wodą i dodać kostkę na żeberkach, liść i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu pod pokrywką. W połowie gotowania dodać konserwę (pokrojoną w kostkę).Trzymać do miękkości warzyw. Doprawić jarzynką, dodać cząber, natkę pietruszki i odrobinę posiekanego, świeżego koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 07.03.2012 21:57
smaczna zdrowa zupa
Misiabe 16.05.2011 03:52
Takie babcine zupki sa najpyszniejsze!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak