Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarty chrzan.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korzeń chrzanu 100 gram
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tarty chrzan.

Korzeń chrzanu umyc ,obrac,zetrzec na tarce jarzynowej z małymi otworami lub zemlec w maszynce ,nakładając na wylot plastikowy woreczek. Utary chrzan wylożyc na sitko,przelac niewielką ilością wrzątku.Dzięki temu chrzan nie jest zbyt ostry.Jeśli ktoś lubi pikantne przyprawy nie musi tego robic..Chrzan przyprawic sokiem z cytryny,solą i cukrem,wymieszac.Jeśli będzie zbyt gęsty,rozcieńczyc przegotowaną wodą. Szybko przełożyc do słoiczka,szczelnie zamknąc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 03.09.2011 14:48
też czasem ucieram chrzan
alaaa 11.06.2011 21:45
własnej roboty jest najlepszy
MAR3STA 17.05.2011 21:11
uwielbiam do kanapki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak