Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela panierowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 4 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela panierowana

mortadelę ok 1 cm plastry panierujemy. W roząconym jajku z solą i pieprzem. Mortadelę panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 16.05.2012 11:59
pyszności ...
dianix 02.01.2012 17:05
ja bardzo lubie takiego kotlecika zjesc
kate.500 19.05.2011 08:47
jaka ladna panierka...
1j1o1l1a1 15.05.2011 21:41
też robię...zwłaszcza jak trzeba coś zrobić szybko :)
Babciagramolka 15.05.2011 21:11
Często robię- super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak