Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka czerstwa 2 szt.
wątróbki z kurczaka 20 dkg.
jajko 3 szt.
marchew 3 szt.
mleko 1 szkl.
sól
pieprz
żurawina
indyk 3/4 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z żurawiną

wątróbki oczyścić i ugotować pierś ugotować do miękkości z marchewkami,liściem laurowym i zielem angielskim,wystudzić,wywar zachować,bułki namoczyć w mleku i odcisnąć,pierś,marchew,wątróbki i bułki dwukrotnie zemleć,wymieszać z jajkami,1/3 żurawiny i wywarem,masa nie powinna być gęsta,doprawić solą i pieprzem do smaku,wyłożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia 1/2 masy,wsypać resztę żurawiny,przykryć pozostałą masą i upiec w piekarniku ok.1,5godz.w temp.180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.11.2013 17:29
świetny przepis
Grazyna0211 11.06.2013 14:36
zapowiada się pyszny pasztet
Seba 05.05.2012 08:42
fajny
Angelika10 30.08.2011 19:24
Pyszny,jadłam u znajomych.
Robert10 16.05.2011 11:04
ale musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak