Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
woda 2 l
czosnek 1 ząbek
zakwas 1/4 l
majeranek 1 łyżka
jaja 6 szt
boczek 15 dag
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem

Wodę zagotować i rozpuścić w niej kostki rosołowe, wlać zakwas, przeciśnięty przez praskę czosnek i majeranek. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na patelni i dodać do zupy. Jaja ugotować na twardo, pokroić na ósemki , ułożyć na talerzach i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 05.07.2012 22:29
mniam mniam;)
Mariusz10 30.05.2012 22:17
smaczny
Łukasz15 11.01.2012 09:12
uwielbiam
smakowita 20.09.2011 23:54
smakowicie zaprezentowana
Wacław 11.07.2011 09:17
lube zurek,pycha
marchewka 28.06.2011 23:48
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak