Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z pieczarkami i cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 700 gram
pieczarki 300 gram
cukinia 300 gram
cebula biała 2 sztuki
czosnek 2 zabki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z pieczarkami i cukinią

Wieprzowinę, ja używam szynki lub łopatki pokroić na plastry, wrzucic na rozgrzany olej, podsmażyc, dac pokrojoną w kostkę cebulę i dusić, gdy będzie lekko miękka dać cukinię pokrojona w kostkę, pieczarki w talarki, przyprawy i dalej dusić, cukinia powinna się rozgotować, tak żeby z niej powstał sos. Na konieć dać czosnek przeciśnięty przez praskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 21.08.2012 11:37
bardzo apetycznie się prezentuje
Iwona43 08.12.2011 08:28
super
motomaniak 15.10.2011 11:17
mniam mniam
Rybciia 03.09.2011 14:49
świetne
ankaryba 27.06.2011 23:22
pyszotka;)
pawel6 16.05.2011 08:23
Coś w sam raz dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak