Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe pod szynkową chmurką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
ogórek konserwowy
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe pod szynkową chmurką

SKŁADNIKI:

schab b/k - 4 plastry,
ogórek konserwowy - 4 małe sztuki,
ser żółty - 100g,
szynka gotowana - 120-150g,
jajo,
majonez - lekko kopiasta łyżka,
olej do smażenia,
jajo i bułka tarta do panierki,
sól, pieprz ziołowy,
vegeta,
pieprz mielony,
kolendra i papryka słodka mielona,
oregano.

PRZYGOTOWANIE:

Schabowe umyć i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić je pod folią z obu stron drewnianym tłuczkiem. Lekko posolić i posypać pieprzem ziołowym. Jajo rozbełtać z odrobiną vegety. Mięso umoczyć w jaju, następnie w bułce tartej i przełożyć na gorący olej. Smażyć z obu stron na rumiano, przełożyć do naczynia zaroodpornego. Ogórki pokroić w cienkie plastry i ułożyć na schabowych. Jajo rozbełtać z majonezem, przyprawić pieprzem, papryką słodką, kolendrą i oregano. Ser żółty starkować na tarce o małych oczkach, szynkę pokroić w drobna kostkę. Jajo, szynkę oraz ser dokładnie razem wymieszać i ułożyć na schabowych. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w 200 stopniach. Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 19.04.2012 19:29
pycha
czekoladka_m 27.01.2012 14:37
ale ja lubi? takie dania
eli_555 21.08.2011 22:58
pyszne mięsko
SmacznaPyza 30.05.2011 10:36
lubisz zapiekać mięsko :-) i faktycznie takie z różnymi dodatkami świetnie smakuje!
pawel6 16.05.2011 08:25
Super!
MAŁGORZATA108 15.05.2011 20:48
Smakowicie się prezentują.
iziona 15.05.2011 19:40
Ale one kusząco wyglądają i pewnie tak smakują .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak