Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta bananowa z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
gorzka czekolada 1 tabliczka
żółtko jajek 3 szt
śmietana kwaśna 150 ml
cukier 1 łyżka
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta bananowa z czekoladą

Ciasto francuskie rozmroż, ułóż w natłuszczonej, posypanej mąką formie najlepiej okrągłej, boki odetnij. Ciasto w kilku miejscach nakłuj widelcem. Czekoladę stop w rondelku, wlewając odrobinę wody. Lekko ostudż, rozsmaruj na cieście w formie. Na wierzch ułuż plasterki bananów. Żółtka roztrzep ze śmietaną i cukrem. Sosem zalej ciasto. Na wierzchu ułuż paski pozostałego ciasta francuskiego. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20-30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.06.2011 18:03
potwierdzam świetna
Teresa19 27.05.2011 19:20
fajna
romanrafal
romanrafal 23.05.2011 04:35
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak