Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowo-serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek topiony
koperek
mleko 2%
sól
cebula
oliwa
serek homogenizowany (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowo-serowy

Sosem można polać pierś kurczaka, rybę, makaron, warzywa, jajka...

Na łyżce oliwy zeszkliłam małą cebulę. Dodałam do niej 3 trójkąciki serka topionego light o smaku ziołowym, 2 łyżki naturalnego serka homogenizowanego, 200 ml mleka, szczyptę czosnku i sól. Gotowałam na małym ogniu, cały czas mieszając do momentu, aż się serek rozpuścił. Po tym czasie dodałam garść posiekanego koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 10.11.2011 08:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak