Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kuleczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kuleczki

Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju i ostudż. Mięso zmiel. Do masy wbij jajko, dodaj cebulę i około 2 łyżeczki bułki tartej. Przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszaj. Zmasy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej. Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni i usmaż kuleczki. Podawaj z sosami lub keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 25.05.2011 07:15
smaczne
romanrafal
romanrafal 24.05.2011 14:36
pycha
romanrafal
romanrafal 21.05.2011 08:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak