Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

precelki korzenne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
drożdże 3 dkg
cukier 5 dkg
mleko 1 szkl
smalec 10 dkg
jajko 1 szt
imbir
sól 1,2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: precelki korzenne

makę wymieszać z drożdzami i łyż cukru wlać mleko i 2 łyż mąki wyrobić i zostawić od wyrośnięcia. Smalec stopić utrzeć z jajkem solą i resztą cukru dodac imbir wymieszać i dodac wyrośnięty rozczyn odłożyc by ciasto wyrosło. Gdy już będzie gotowe rozwałkować i formować precelki piec na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 05.03.2012 07:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak