Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1/2 opakowania
kukurydza w puszce 1 sztuka
pomidory 4 sztuki
groszek 20 dag
szynka 20 dag
parmezan 2 łyżki
sos beszamelowy 1 szklanka
bazylia do smaku
sól do smaku
pieprz do samku
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z patelni

1.Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.Na trzy minuty przed końcem gotowania wrzucić groszek.Osączyć.
2.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,miąższ pokroić w ćwiartki.Szynkę pokroić w paski.Kukurydzę odsączyć z zalewy.
3.Na patelni rozgrzać tłuszcz,wrzucić makaron,groszek,podsmażyć.Dodać szynkę,pomidory i kukurydzę,po czym przyprawić do smaku solą i pieprzem.
4.W rondelku ,do sosu dodać ser i szczyptę bazylii ,dobrze wymieszać.Makaron wyłożyć na półmisek i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak