Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu z szynką i serem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 sztuki
pieczarki 80 dag
szynka gotowana 4 plasterki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
masło 4 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana kremówka 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu z szynką i serem i pieczarkami

1.Sznycle dobrze umyć,osuszyć.Każdy obłożyć plasterkiem sera,szynki,złożyć,lekko docisnąć.Na talerzu zmieszać mąkę z solą i pieprzem.Jajka rozbełtać w śmietanie.
2.Sznycle obtaczać najpierw w mące,potem w jajku i na koniec w bułce tartej.Pieczarki oczyścić,umyć i pokroić na połówki.
3.Masło lub margarynę rozgrzać na patelni,po czym usmażyć kotlety.Zdjąć z patelni i zabezpieczyć przed wystygnięciem.Na tym samym tłuszczu smażyć pieczarki 8 minut na złotobrązowy kolor.
4.Natkę pietruszki i szczypiorek opłukać pod bieżącą wodą,osuszyć i posiekać .Zieleninę wsypać do pieczarek.Grzyby doprawić do smaku solą i pieprzem.
5.Cordon bleu przełożyć na talerze,dodać pieczarki .Można udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak