Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z mięsem mielonym wieprzowym, wołowym i ryżem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
mięso mielone wieprzowe 500 g
kostka rosołowa 1 szt.
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
majeranek do smaku
jajko 1 szt.
kapusta biała 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z mięsem mielonym wieprzowym, wołowym i ryżem

Ugotować ryż na półtwardo.Z kapusty wykroić głąb i obgotować kapustę.Liście rozdzielić. Ściąć zgrubiałe nerwy liściowe. Wymieszać 2 gatunki mięsa z ryżem i jajkiem, doprawić do smaku przyprawą Kucharek, solą, pieprzem i majerankiem. Farsz układać na liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a nastepnie zwinąć w rulon. Wyszło 19 gołabków. Gołąbki obsmażyć na patelni a następnie ułożyc na blasze pozostałe liście kapusty,na nich ułożyć ciasno gołąbki i zalać kostką rosołową rozpuszczoną w szklance wrzącej wody. Przykryć liśćmi kapusty. Dusić w temp. 150 stopni około 60 minut godz. Obrócić gołąbki na drugą stronę. Zwiększyć temp. do 180 stopni i dalej dusić około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 18.07.2012 18:15
namieszałaś :o)
Małgorzata106 14.04.2012 17:47
pyszne
bejciu24 15.05.2011 20:04
ja też lubię
Janek1 15.05.2011 19:46
lubię gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak