Kolorowe wianuszki mgdałowe

Kolorowe wianuszki mgdałowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    200 g
  • cukier puder

    100 g
  • cukier waniliowy

  • mąka pszenna

    200 g
  • zmielone obrane i lekko urażone migdały

    125 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na ciasto : 200 g margaryny utrzec na puszysta masę .100 g przesianego cukru pudru,torebkę cukru waniliowego 1 terebkę aromatu rumowego szczyptę zmielonego imbiru stopniowo dodawac do masy ,ucierac tak długo ,aż składniki dobrze się połaczą .1 jajko wmieszac do masy ,200 g mąki pszennej i na czubku noża proszku do pieczenia wymieszac i przesiac ,po łyżce dodawac do masy stale ucierając .Na koniec 125 g zmielonych migdałów domieszac do ciasta .Niewielkie porcje ciasta wkładac do szprycy z ząbkowana nasadke ,wyciskac wianuszki o średnicy 5 cm.bezpośrednio na blache do pieczenia.Piec w 200* c przez 12 minut.
Na polewę
10 g białej kuwertury i 50 g masła kokosowego włożyc do garnuszka ,zanurzyc w kąpieli wodnej i podgrzewac na wolnym ogniu stale mieszajac ,aż składniki sie roztopią i dobrze połaczą .Połowę każdego wianuszka posmarowac polewą ,wianuszki dowlnie posypac kolorowym maczkiem cukrowym lub mielonymi pistacjami .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

07.08.2013 19:05
A to ciekawe :)

Ada-Gaba

09.07.2013 10:59
musza być pyszne

edyta44

25.11.2012 11:25
super

Motorek

19.08.2012 14:00
extra

smakowita

18.05.2012 08:42
fajne

barbara11561

27.05.2011 13:01
Pyszne:)

MAŁY

20.03.2011 09:48
smaczne

ben-ka

11.02.2011 10:42
Z imbirem! to jak afrodyzjaki:) muszą być pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat