Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawowy warstwowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
cukier 7 łyżek
cukier waniliowy 1 op
mąka 1 szklanka
olej 2 łyżki
sól szczypta
budyń waniliowy 1 op
mleko 1 szklanka
masło 1 kostka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cappuccino 2 łyżki
margaryna 1/4 kostki
cukier 1/3 szklanki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kawowy warstwowiec

Ciasto; białka ubić z cukrami i solą. Dodać żółtka,mąkę i olej, połączyć. 6 łyżek ciasta wlać do tortownicy. Piec 5 minut w temperaturze 180 stopni. U piec kolejne placki do dwóch można dodać kakao. KREM;cappuccino rozpuścić w pół szklanki wody. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości wody. Budyń ugotować w szklance mleka ostudzić. Masłoo utrzeć dodając budyń, kawę i żelatynę. Masą przełożyć placki. POLEWA; margarynę, cukier i kakao rozpuścić na małym ogniu i polać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rafalanka 17.05.2011 16:46
napewno jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak