Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 sztuk
ogórek kiszony 2 sztuki
ser żółty 5 plasterków
szynka 5 plasterków
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
sos do pieczeni (ciemny) 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Mięso rozbijamy, solimy i pieprzymy z obu stron. Na każdy plaster mięsa kładziemy ser, szynkę, dwa plasterki ogórka, zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Roladki maczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z dwóch stron, a potem dusimy około 30 minut. sos do pieczeni przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy gotowe roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 24.02.2012 23:06
napewno smaczne! bo apetycznie wyglądają:)
Neetka90 24.02.2012 23:06
napewno smaczne! bo apetycznie wyglądają:)
czekoladka_m 28.07.2011 11:41
Też czasem robię takie roladki:)
Neetka90 07.07.2011 11:55
świetne ;)
eduszo
eduszo 16.05.2011 11:29
Ja nie lubie panierowanych kotletów z sosem,ale może byc to dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak