Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki wołyńskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kapusta 1 szt.
kasza gryczana 40 dag
cebula 40 dag
sól
pieprz
majeranek
jajko 4 szt.
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki wołyńskie

Surowe ziemniaki zetrzeć jak na placki, kaszę ugotować na miękko, boczek usmażyć, a cebulę zeszklić na tłuszczu. Wyrobić masę, doprawić do smaku. Kapustę sparzyć i zawijać farsz w liście. Ułożyć w rondlu, podlac wodą z przyprawami i upiec do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.02.2014 07:24
apetyczne !!!
Ewelina38 12.02.2013 21:54
i ja takich jeszcze nie jadłam ale przepis bardzo mi się podoba i z pewnością skusze się zrobić :)
Aleksandraa 30.09.2012 09:32
nie jadłam jeszcze takich, fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak