Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotleciki doprawione musztardą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/4 kg mięsa mielonego wieprzowego ( chudego od szynki )
sól
pieprz mielony
majeranek
mąka do oprószenia
2 łyżki bułki tartej
Musztarda francuska Prymat
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotleciki doprawione musztardą

Cebulę drobno pokroić i zarumienić na 1 łyżce smalcu .Mięso wyrobić z przyprawami , cebulą i musztardą .Dodać bułki tartej tak by masę zagęścić . Uformować kotleciki .Oprószyć je mąką . Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kotleciki na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotleciki pod przykryciem skrapiając co chwilę odrobiną wody .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 03.04.2011 19:12
jak zawsze wyglada super i równie dobrze smakuje
NICRAM 20.01.2011 09:22
Też dodaję musztardę. Ale stosuję wyłacznie mięso mielone drobiowe.
Henryka2 09.12.2010 20:39
Uwielbiam schabowe!
Koper 29.10.2010 10:59
Muszą być pyszne, bardzo lubię musztardę francuską

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak