Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałarka cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
pieprz
oliwa 1 łyzeczka
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałarka cebulowa

Obraną cebulę kroimy na drobne piórka, wkładamy do miseczki i mieszamy z kwaskiem cytrynowym (szczypta), dodajemy cukier, sól, pieprz. Zostawiamy, aż puści sok. Dodajemy pokrojona drobno paprykęi odrobinę oliwy. Bardzo dobra sałatka do chleba z masłem i wyśmienita do ziemniaków i sosu z żeberek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak