Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie bolońskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
sól kamienna 1 łyżeczka
jałowiec 12 ziaren
olej 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
sos boloński 1 słoik
sos tabasco 4 krople
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie bolońskim

Mięso pokroić na plastry, rozetrzeć w młynku sól, pieprz, kolendrę, jałowiec, wymieszać z czosnkiem. Posmarować mięso olejem, skropić sosem tabasco i posypać zmieloną mieszanką . Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie, rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć na rumiano z obydwu stron. Zrumienioną karkówkę przełożyć do rondla, dodać sos boloński i dusić na wolnym ogniu do miękkości karkówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 13.02.2012 13:22
ja wolę dodac ząbki czosnku a nie granulowany
ZEWA 27.06.2011 11:21
karkówki w sosie bolońskim nie robiłam, ale może być smaczne
Jolanta40 28.05.2011 06:54
smaczny, domowy obiadek
iwa643 21.05.2011 06:19
wypróbuję
amorzenek 19.05.2011 07:26
lubię to
Gabriela7 19.05.2011 07:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak