Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort migdałowo-ajerkoniakowy Mamci

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 25 dag
krem do tortów 1 sztuka
czekolada 10 dag
cukier drobny 120 gram
jajko 6 sztuk
polewa czekoladowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: tort migdałowo-ajerkoniakowy Mamci

Migdały obrać i zmiksować. Z białek i kilku łyżek cukru ubić sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać roztopioną białą czekoladę, migdały oraz pianę z białek.
Masę przelać do formy. Piec w 170 stopniach do zarumienienia. Po upieczeniu ciasto przełożyć na pół. Dolną część posmarować marmoladą, na nią nałożyć gotowy krem do tortów o smaku ajerkoniaku.
Ciasto przełożyć do lodówki, jak masa ostygnie nakładamy na nią drugą część ciasta. Tort polewamy gotową polewą do ciast i dekorujemy dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 30.07.2012 10:43
na pewno swietny w smaku
kate.500 19.07.2012 22:08
nie ma to jak u Mamy ;-)
bursztynek 01.07.2012 00:31
duży + za te pyszności jutro robię
Aneta41 18.05.2012 20:57
mmmm doskonały
IKrakowianka 20.01.2012 19:54
przepyszny
ankaryba 05.10.2011 00:05
pyszności
magical66 24.09.2011 14:56
pychota
joanna77 05.07.2011 12:17
pyszności
Robert10 05.07.2011 09:29
szkoda, że nie ma zdjęcia
piotereq 04.07.2011 21:39
super
teresa18 15.06.2011 21:05
oj pyszniutkie to cudo
Dorota59 10.06.2011 08:36
ale bym kawałek spróbowała
Kuchareczekjeden 29.05.2011 07:41
super
AgaS10 27.05.2011 12:13
ale bajerancki torcik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak