Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl
śmietana 30% 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z truskawkami

Mleko podgrzej i rozpuść w nim żelatynę. Dodaj śmietanę, cukier lub aromat waniliowy i dokładnie wymieszaj. Masę wlej do filiżanek lub małych szklaneczek, w zależności od tego w jakim kształcie chesz mieć swoją panna cottę. Całość odstaw na ok 3 godziny do lodówki. Po zastygnięciu panna cottę oddziel od brzegów cienkim nożem, dno zanurz na jakieś 30 sekund w gorącej wodzie. Odwróć foremki, ostrożnie wyłóż panna cottę na talerzyki. Przed podaniem polewam ją jeszcze sosem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak