Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowa rolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1 szklanka
cukier 1//5 szklanki
cukier waniliowy 4 łyżeczki
margaryna do smarowania formy
dżem 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowa rolada

Z białek ubić pianę, usztywnić ją cukrem, dodawać po 1 żółtku, stale ubijając. Pod koniec ubijania dodać mąkę. Całość wymieszać. Masę wlać do wysmarowanej margaryną blachy i wstawić do piekarnika na około 15 minut i piec w temperaturze 180 stopni. Na stolnicę położyć czystą ściereczkę wyłożyć upieczone ciasto, ściśle zzwinąć w rulon i pozostawić do wystygnięcia. Zimną roladę rozwinąć, posmarować ulubionym dżemem lub konfiturą i ponownia zwinąć. Na koniec posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak