Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kluseczkami kukurydzianymi i brokułami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 litry
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
brokuł mały
jajko 2 sztuki
mąka kukurydziana 0. 7-10 łyżek
przyprawa typu Przyprawa do zup Kucharek do smaku
zielona cebulka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kluseczkami kukurydzianymi i brokułami

Marchew i pietruszke obrać, pokroic w talarki, cebulę obrać pokroić w kostkę. Wrzucić warzywa na gotujący się bulion, gdy będa miękkie dać brokuł podzielony na cząstki. Przygotować ciasto na kluseczki kukurydziane z maki i jajek, nie może być za gęste bo część kluseczek powinno się rozgotowac i zagęścić zupkę, ugotować kluseczki jaj zwykłe lane ciasto w zupie, przed podanie doprawić maggi i pieprzem i posypać zielona cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 09.03.2012 10:06
fajne
jasiek 22.01.2012 23:31
ciekawa zupka
kriso 29.07.2011 15:42
ciekawy przepis
m1monika 27.06.2011 10:50
pycha;)
Rybciia 26.06.2011 21:57
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak