Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 50 dag
indyk 2 udka
wołowina 50 dag
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 0,5 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Mięso wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Wstawiamy na gaz i dodajemy ziele, liść i pieprz. Gotujemy. W międzyczasie oczyszczamy warzywa, kroimy wedle uważania i dodajemy do gotującego się mięsa. Podczas gotowania zdejmujemy z wierzchu rosołu tzw. szumowinę. Gotujemy go na wolnym ogniu przez około 1,5 godziny. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, możemy też dodać Kucharka. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.04.2013 16:57
Nie ma to jak domowy rosołek
IKrakowianka 14.07.2012 21:28
bardzo lubię
Kas2 22.03.2012 12:40
taki z "oczkami", super!
ben-ka 27.09.2011 08:16
Wspaniały rosół:)
Margo1 19.09.2011 07:34
uwielbiam...
Iwusia 13.06.2011 22:21
Moja ulubiona zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak