Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik lodowy z biszkoptami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 2 op
masło 1 kostka
budyń waniliowy 1 op
żółtko jajek 2 szt
cukier 1/2 szklanki
brzoskwinie w puszce 2 puszki
mleko 1 szklanka
galaretki 3 op

Przepis i sposób przygotowania na: torcik lodowy z biszkoptami

Namoczyć biszkopty w galaretce. Wymieszać budyń z żółtkami i kilkoma łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować i lekko przestudzić. Dodać budyniową masę do ciepłego mleka cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia. Kiedy masa zgęstnieje, ostudzić. Zmiksować masło i stopniowo dodawać zimną budyniową masę. Na ułożone biszkopty wylać połowę masy, przykryć biszkoptami i znowu wylać masę. Na masę położyć owoce, zalać lekko ściętą galaretką. Ciasto odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 29.05.2011 09:09
super
romanrafal
romanrafal 18.05.2011 15:52
pycha
suzana 15.05.2011 13:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak