Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Całuski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2
miałki cukier 100 g
kakao
gorzka czekolada 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Całuski

2 białka ubic na sztywną pianę ,100 g miałkiego cukru dodawac po trochu do piany i dalej ubijac .1 płaską łyżkę kakao przesiac i razem z drobno pokrojonej gorzkiej czekolady ostrożnie domieszac do masy.Za pomocą 2 łyżeczek formowac kulki wielkości orzecha włoskiego ,układac na pokrytej pergaminem blasze do pieczenia.Piec w 150* C przez 25 -35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.10.2012 07:50
bardzo smaczna
caralajna 26.02.2012 10:05
nie jadłam takich jeszcze, fajny przepis
Justa32 21.11.2011 18:17
PUSZYSTE I PYSZNE
Kate131 19.01.2011 09:06
pychaa
ben-ka 02.01.2011 10:48
A to ciekawy przepis,szkoda że nie masz fotki:)
Margo1 05.10.2010 22:10
lubię
rosik93 26.08.2010 09:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak