Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z morszczuka w cieście kukurydzianym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z morszczuka 4 sztuki
jajko 2 sztuki
mąka kukurydziana 5-7 łyżek
sól do smaku
mleko 2% 2 łyżki
szczypiorek usiekany do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z morszczuka w cieście kukurydzianym

Ryby rozmrozić poporcjonować, opruszyć lekko solą i pieprzem. Przygotować ciasto z jajek, mąki, mleka i doprawić solą i pieprzem - ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Kawałki filetów z morszczuka zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor. Przed podaniem każdy kawałek posypać szczypiorkiem. Ryba jest soczysta nie wysycha podczas smażenia, jest pyszna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.12.2012 20:56
lubię taką rybkę
misia53 30.07.2012 18:02
ciekawe
alaaa 30.07.2012 09:21
wygląda bardzo smacznie
jerry1 18.04.2012 13:50
mm bardzo ciekawe
Mariusz10 11.01.2012 14:16
pysznie wygląda
Lidia6 07.11.2011 09:18
wygląda pysznie
Renia1 24.10.2011 18:39
bardzo apetyczne i na pewno chrupiące
iza15 12.10.2011 21:40
super
Chojłówna 26.09.2011 20:06
cudo
mala2021 08.09.2011 14:24
warto spróbować
treonina 02.09.2011 15:54
nigdy czegoś takiego nie jadłam ale wygląda bardzo dobrze :-)
ankaryba 16.08.2011 19:37
pycha
Edyta31 27.07.2011 23:49
przepysznie wyglądają, super przepis
Wafelek2601 11.07.2011 00:09
smaczny
Sylwia56
Sylwia56 30.06.2011 00:43
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak