Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona w białym winie Justysi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
białe wino 300 ml
cebula czerwona 2 sztuki
pieczraki 20 dag
ziemniaki ugotowane 50 dag
surówka 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona w białym winie Justysi

Szynkę kroimy w mniejsze kawałki i podsmażamy na małym ogniu, po chwili dodajemy do niej pokrojone cebulki i pieczarki i smażymy na małym ogniu.
W połowie duszenia mięsa doprawiamy wszystko Vegetą, solą, pieprzem i bazylią.
Pod koniec duszenia dodaje do mięska białe półwytrawne wino.
Gotowe mięso wyciągam, polewam sosem.
Podaje z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 22.06.2012 08:39
Zapowiada się smakowicie.
KasiaK90 19.04.2012 10:36
pycha
KasiaK90 19.04.2012 10:36
pycha
Norgiusz 13.04.2012 07:19
super
Elżbieta17 29.12.2011 11:50
super:)
kate.500 17.11.2011 08:01
pycha
Emiliozo 06.11.2011 11:49
u ale zapowiada się obiadzik
Rybciia 08.10.2011 17:33
extra
monika154 25.09.2011 14:08
pycha
joanna77 06.07.2011 14:59
ja tez robię podobną
piotereq 29.06.2011 09:00
super
Kuchareczekjeden 31.05.2011 05:28
super
AgaS10 16.05.2011 13:57
ale mięsko,mniam,mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak