Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuleczki z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 2 szklanki
soli lyzeczka
drożdży 4 dag
cebule 3
wędzonego boczku 20 dag
oliwy 2 lyz
smalcu 1 lyz
mleko kilka lyzek
kminek
mak
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: kuleczki z boczkiem

makę przesiej do miski wymieszaj z solą w srodku zrob dołek drozdze pokrusz wymieszaj z 1/4 szklanki cieplej wody ,wlej do dołka posyp odrobiną maki odstaw w ciepłe miejsce na 15 min.cebule obierz posiekaj boczek drobno porrój razem podsmaz na smalcu ostudz,przełóż do miski dodaj oliwe .zagniataj reką ciasto na kluski az poczujesz ze ciasto rosnie w reku.odstaw na 15 min.z ciasta uformuj kulki i cienki paluchy.posmaruj mlekiem posyp makiem kminkiem lub sezamem .piecz 25 min w temp 180 st.
polecam!!!!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 03.06.2011 09:27
extra przepis
Edyta38 15.05.2011 12:16
jak kto lubi zawsze mozna uszszuplić przepis :)
Yvonne 15.05.2011 11:58
boczek i smalec - nie za tłusto?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak