Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowane pieczarki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: panierowane pieczarki

Pieczarki oczyścić, opłukać i osuszyć.
Jajko roztrzepać i doprawić solą i pieprzem.
Maczać pieczarki w jajku, następnie obtaczać je w bułce tartej i piec na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
Polecam takie pieczarki jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.10.2013 09:26
smaczne takie pieczarki
plocia 19.03.2013 17:23
Ja tak robię piekarki ale tylko kapelusze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak