Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wołowa bez kości 70dag
sól
pieprz
olej 3łyżki
marchewki 2
koncentrat pomidorowy 1łyżka
wędzony boczek 6dag
cebula 20dag
oliwki szkl
pieczarki 10dag
mąka ziemniaczana 1łyżeczka
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa z oliwkami

Mięso przyprawić solą i pieprzem,obsmażyć z każdej strony.Dodać obrane marchewki w całości ,koncentrat i wino.Dusić pod przykryciem przez godzinę.Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony w kostkę boczek,obsmażyć na nim brązowy kolor obrane całe cebule.Do pieczeni dodać oliwki i pieczarki,dusić 30min.Marchewkę wyjąć,do sosu dodać mąkę ziemniaczaną i doprawić cukrem .Pieczeń przełożyć do półmisek z oliwkami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 27.02.2012 19:37
fajna ;):];)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak