Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowe babeczki z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny mrożone 50 dag
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
mleko 200 ml
cukier 1/2 szklanki
sok malinowy 4 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe babeczki z malinami

1.Maliny rozmrozić.Jajka utrzeć z cukrem(2 łyżki cukru odłożyć),mieszać,wlewając mleko.
2.Foremki natłuścić,wyłożyć połową malin,zalać masą jajeczną.Foremki wstawić do rondla z gorącą wodą(woda powinna sięgać do połowy foremek),przykryć i gotować około 1 godziny,aż masa się zetnie.
3.pozostałe maliny zmiksować z cukier i sokiem (lub jak kto woli likierem).Podawać z przestudzonymi babeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak