Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółte pierogi ze szpinakiem i fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
woda 1/2 szklanki
sól
szpinak mrożony 2 opakowania
ser feta 200 g
szczypiorek
czosnek
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żółte pierogi ze szpinakiem i fetą

1. ugniatamy ciasto z mąki, wody i soli,
2. czosnek i szczypior kroimy drobno,
3. podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak,
4. przyprawiamy pieprzem, papryką i gałką,
5. odstawiamy do ostygnięcia,
6. następnie dodajemy pokruszoną fetę i widelcem mieszamy do uzyskania jednolitej masy,
7. ciasto nadziewamy masą, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 21.02.2011 19:03
bardzo ciekawe połączenie szpinaku i fety, takich pierożków jeszcze nie jadłam
PaniMISIOWA 11.01.2011 16:39
jak kurczaczki ;-)
eli_555 06.01.2011 15:56
ale fajne
hastalavista 30.09.2010 02:50
efektowne urozmaicenie jeśli chodzi o pierogi :)
Babciagramolka 26.09.2010 20:13
Doskonałe . Często barwię kurkumą ciasto na pierogi. A szpinak z fetą - cudo. Pięknie sie prezentują .
SmacznaPyza 15.09.2010 09:31
ładnie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak