Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe nadziewane marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 70 dag
jajko 1 szt
mleko 1 szklanka
miniaturowe marchewki tyle ile kotletów
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 1 szt
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe nadziewane marchewką

Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać i posiekać. Marchewki umyć, oskrobać i ugotować najlepiej na parze. Do mięsa dodać cebulę, jajko, odciśniętą z mleka bułkę, starannie wyrobić, przyprawić masę do smaku solą i pieprzem. Każdą marchewkę otulić porcją miesa, formować kształtne kotlety. Usmażyć je na rumiano ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką z sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.07.2012 07:58
fajny przepis
romanrafal
romanrafal 15.05.2011 08:38
poprostu super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak