Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z indykiem i brzoskwinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 200 gram
brzoskwinia 200 gram
ryż 200 gram
olej 1-2 łyżki
sos sojowy 1-2 łyżki
przyprawy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z indykiem i brzoskwinią

Filet pokroić w paski i skropić sosem sojowym.Brzoskwinie odsączyć i pokroić w paski.Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso,dodać brzoskwinie i kilka łyżek soku z brzoskwiń.Chwilkę poddusić.Fix rozmieszać w 300 ml. wody,wlać do mięsa i dusić ok.5 minut.Podawać z ugotowanym ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.12.2013 08:20
bardzo proste i smaczne danie
Łukasz15 15.10.2013 07:45
Pyszna potrawa
Seba 25.05.2013 09:00
bardzo fajna potrawka
anemon 10.12.2012 16:36
Smaczne połączenie mięsa i owoców.
Krystyna32 21.08.2012 01:13
super
Motorek 08.02.2012 01:11
super
Iwona51
Iwona51 03.09.2011 10:48
smaczne
IZABELA29 13.08.2011 10:56
pysznie i słodziutko
misia53 18.05.2011 10:18
też mnie ciekawi ten smak z brzoskwinią...
traktorek 15.05.2011 06:43
ciekawe
ben-ka 14.05.2011 21:32
to cos dla mnie,lubię takie połączenia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak